NOS WielrennenAangepast

Indrukwekkende Poels wint tijdrit in Parijs-Nice

Samenvatting: indrukwekkende Poels wint tijdrit in Parijs-Nice

Wout Poels heeft de individuele tijdrit in Parijs-Nice op indrukwekkende wijze op zijn naam geschreven. De Nederlander was in de 18,5 kilometer lange tijdrit van La Fouillouse naar Saint-Étienne de snelste in een tijd van 25.33.

Daarmee liet de Sky-renner de concurrentie ruim achter zich. De Spanjaard Marc Soler (Movistar) moest elf seconden op Poels toegeven, de Fransman Julian Alaphilippe (Quick-Step) eindigde op zestien seconden als derde.

De gele leiderstrui blijft om de schouders van Luis Léon Sánchez (Astana). Poels staat in het algemeen klassement nu tweede op vijftien tellen van de Spanjaard.

Klasse apart

Poels was op het glooiende parcours in het zuidoosten van Frankrijk een klasse apart. Hij kwam na een klim van acht kilometer als snelste door bij het tussenpunt en bouwde die voorsprong in het tweede deel van de etappe, met een venijnige klim op vier kilometer van de meet, uit.

"Het was zwaar met het stuk bergop aan het begin en het klimmetje op het eind", zegt Poels na zijn zege. "Het was een zware tijdrit, maar perfect voor mij."

De ijzersterke én winnende tijdrit van Poels

Zijn ploeggenoot Dylan van Baarle stond lang bovenaan in het klassement, maar werd uiteindelijk zestiende. Poels boekte na een rit in de Ruta del Sol zijn tweede zege van het seizoen en zorgde voor nieuw Nederlands dagsucces in Parijs-Nice. Maandag won Dylan Groenewegen de tweede etappe.

Donderdag wachten de heuvels tijdens de 165 kilometer lange rit van Salon-de-Provence naar Sisteron.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl