NOS WielrennenAangepast

Sterke Groenewegen sprint naar ritzege in Parijs-Nice

Groenewegen sprint ook in Parijs-Nice naar ritzege

Met een machtige sprint heeft Dylan Groenewegen de tweede etappe van Parijs-Nice gewonnen. Groenewegen kon in de laatste kilometer niet meer bouwen op steun van zijn ploeggenoten. Desondanks kwam hij vroeg op kop en liet niemand meer passeren. Elia Viviani en André Greipel moesten genoegen nemen met plaats twee en drie.

Voor Groenewegen is het de vijfde zege van het seizoen. Hij won al etappes in Dubai en Portugal (twee stuks) en schreef ruim een week geleden de semi-klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam.

Groenewegen prijst zijn teamgenoten

"Ik voelde me heel goed", reageerde Groenewegen. "Het team reed sterk en deed goed werk in de slotfase. De sprint was moeilijk met een lastig klimmetje. Maar we zaten voor de laatste bocht in een goede positie, daardoor kon ik hier winnen."

Arnaud Démare, zondag winnaar van de eerste etappe, behoudt de gele leiderstrui. Hij heeft een voorsprong van tien seconden op Julian Alaphilippe. Mike Teunissen geeft dertien tellen toe op de Franse sprinter.

Groenewegen na nieuwe zege: de ploeg deed goed werk

Veel wind, weinig aanvallers

Het peloton reed in een vrijwel rechte lijn zuidwaarts van Orsonville naar Vierzon. De wind stond precies in tegenovergestelde richting, waardoor er zich geen aanvallers meldden voor een lange en waarschijnlijk kansloze ontsnapping in de voornamelijk vlakke etappe.

Een kleine honderd kilometer voor de finish ging een zestal renners ervandoor, onder wie Lars Boom (Lotto-Jumbo), de Belgisch kampioen Oliver Naesen en de immer aanvalslustige Thomas De Gendt. Zij werden echter snel weer teruggepakt.

Boom werkt voor Groenewegen

Twee andere helden het langer vol: Tiago Machado en Manuele Boaro. Gebrek aan samenwerking tussen de Portugees en de Italiaan was het probleem niet - hun voorsprong liep op tot een minuut of drie - maar de sprintersploegen gaven het duo geen kans op een stunt.

Aan kop van het peloton liet De Gendt zich zien voor zijn sprinter Greipel, Boom deed kopwerk voor Groenewegen. Op vijftien kilometer van de aankomst zat het werk erop voor Boom en moest hij het peloton laten gaan. Hij kwam ruim vier minuten na zijn winnende ploeggenoot over de streep, als laatste van alle renners.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl