Tranen van geluk vloeiden er over de wangen van de grootste tennisser aller tijden. "Mijn droom is weer uitgekomen, het sprookje gaat door", zei een dolgelukkige Roger Federer bij de Australian Open na het veroveren van zijn twintigste grandslamtitel.

De Zwitser was zondag in de finale van de Australian Open in vijf sets te sterk voor Marin Cilic: 6-2, 6-7 (5), 6-3, 3-6, 6-1. Hij ontving van het publiek in Melbourne, waar hij al vijf keer eerder zegevierde, een langdurige staande ovatie.

"Jullie zorgen ervoor dat ik ga trainen. Zonder jullie zou alles anders zijn", zei Federer, waarna hij overmand door emoties geen woord meer kon uitbrengen. "Ik houd van jullie, bedankt!"

Twintigste grandslamtitel Federer na zesde zege in Melbourne Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Federer ontving lovende woorden van runner-up Cilic, die het de Zwitser na een nerveus begin nog knap lastig maakte. "Mijn felicitaties gaan uit naar Roger en zijn team. Het is bijzonder wat jullie presteren", zei hij na het ontvangen van de tweede prijs.

"Ik heb een kleine kans laten liggen aan het begin van de vijfde set, maar Roger was in die set geweldig", aldus de Kroaat, die desondanks erg tevreden is met zijn prestaties in Australië. "Het was een fantastisch avontuur."

STER reclame