ANP

Denis Joeskov heeft in Salt Lake City ook de 1.000 meter op zijn naam geschreven. De Russische schaatser, die zaterdag de 1.500 meter won in een wereldrecord, was 0,02 sneller dan Koen Verweij en won in 1.06,92.

Verweij eindigde als tweede, maar noteerde met 1.06,94 wel een nieuw persoonlijk record op het Amerikaanse ijs. De Rus Pavel Koelizjnikov was op zijn beurt weer 0,02 langzamer dan Verweij en pakte brons.

Kai Verbij viel met 1.07,12 net buiten de prijzen. Nederlands recordhouder Kjeld Nuis (1.06,51) was niet aanwezig in Salt Lake City.

WB Salt Lake City: 1.000 meter (m) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na afloop bekende Verweij dat zijn voorbereiding niet optimaal was. "Ik lag nog op de massagetafel en toen moest ik ineens snel naar de baan: ik had me vergist in de tijd", aldus de schaatser. "Misschien is het juist wel goed geweest, maar het was geen spectaculaire race."

"Ik ben supertevreden met mijn persoonlijk record", vertelde Verweij. "Ik maak grote stappen, maar ik ben er nog lang niet. Ik ga in ieder geval niet in mijn comfortzone zitten, want ik word tweede. Toch groei ik nog elke week, dus ik ben blij."

Verweij: ik maak heel grote stappen

In de B-groep reed Dai Dai Ntab een dik persoonlijk record op de 1.000 meter. Hij finishte als derde in 1.08,41. Daarmee was de 23-jarige schaatser een seconde sneller dan zijn oude persoonlijke toptijd van 1.09,70.

Voor Ntab werd het sowieso een succesvol weekend in de Utah Olympic Oval. Op de 500 meter verbeterde hij twee keer zijn persoonlijk record: vrijdag schaatste hij naar 34,26, goed voor de vierde plek in de A-groep en zaterdag noteerde hij de derde tijd (34,15).

Uitslag van de 1.000 meter (m) in Salt Lake City

STER reclame