NOS SchaatsenAangepast

Kramer vindt in geslepen schaatsen bewijs van echte vriendschap

Kramer liet vriend olde Heuvel overvliegen om schaatsen te slijpen

Sven Kramer laat niets aan het toeval over. Toen voor de wereldbekerwedstrijden in Stavanger bleek dat zijn vaste schaatsenslijper Ronald van den Ing ziek op bed lag, schakelde hij zijn vriend Wouter Olde Heuvel in. Kramer liet zijn voormalig ploeggenoot - tegenwoordig schaatscoach bij de ploeg van Ireen Wüst - naar Noorwegen vliegen om zijn ijzers te prepareren.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg spotte Olde Heuvel op de tribune en vroeg Kramer na zijn gewonnen race of zijn schaatsen wel scherp waren. "Ja, die waren scherp. Jullie zijn goed op de hoogte", lachte hij.

Op echte vrienden kun je bouwen.

Sven Kramer over Wouter olde Heuvel

Kramer wilde liever niet te veel kwijt over de vriendendienst van Olde Heuvel. "Laat ik het zo stellen: op echte vrienden kun je bouwen. En Wouter is nu alweer thuis, hoor. Het luistert bij mij nu eenmaal nauw en dan weet ik dat het niet aan mijn schaatsen kan liggen."

Op zijn vakkundig geslepen schaatsen versloeg Kramer in Stavanger wereldrecordhouder Ted-Jan Bloemen na een spannend duel.

WB Stavanger: 10.000 meter (m)

De Fries is wel blij met zijn tot Canadees genaturaliseerde uitdager. "Lekker is anders, maar het is wel fijn. We hebben allebei een fantastische rit gereden. Ik merk dat ik elke dag beter word en daar is deze 10 kilometer de bevestiging van. Ik had hem voor mijn gevoel wel in mijn macht."

Kramer weet dat Ted-Jan Bloemen, die op 1,67 seconde achterstand tweede werd, een van zijn grootste concurrenten is op de olympische 10.000 meter in Pyeongchang. "Dat zou heel goed kunnen. Maar het is nog tweeënhalve maand tot de Spelen. Er is nog veel mogelijk. De top is breed, je kunt je geen foutje permitteren, dat blijkt vandaag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl