Sun Hung/Scallywag in actie tijdens de Volvo Ocean Race
NOS SportAangepast

Leider Volvo Ocean Race ziet bemanningslid overboord slaan

In de vierde etappe van de Volvo Ocean Race, die van Melbourne naar Hong Kong gaat, is een bemanningslid van Team Sun Hung Kai/Scallywag overboord geslagen.

Alex Gough werd tijdens het wisselen van de zeilen door een grote golf van het dek geslagen. Schipper David Witt maakte direct rechtsomkeert en de bemanning wist Gough binnen enkele minuten weer aan boord te hijsen.

"Hij is veilig. Maar het toont wel aan hoe moeilijk het is om iemand zo het water in te zien verdwijnen. Zelfs op een zonnige dag, met weinig snelheid. Dit wil je niet doen in het donker", aldus Witt.

Horrevoets

In 2006 sloeg de Nederlandse zeiler Hans Horrevoets 's nachts overboord tijdens de zevende etappe van de Volvo Ocean Race en overleed. Het programma Andere Tijden Sport besteedt zondagavond aandacht aan dat noodlottige ongeluk.

Nadat Gough weer aan boord was, zette Sung Hung Kai/Scallywag de race voort. Ondanks het tijdverlies gaat de boot nog altijd aan kop in de vierde etappe. De Nederlandse boot AkzoNobel, die een iets andere koers volgt, ligt op de tweede plaats. Team Brunel, de andere Nederlandse deelnemer, vaart op grote achterstand op de zesde positie. Er nemen zeven schepen deel aan de race.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl