NOS SportAangepast

'Weer zilver, zomaar goud pakken zit er gewoon niet in'

De volleybalsters werden in de EK-finale verslagen door een team dat beter was: Servië. Voor een deel van de speelsters overheerst daarom de trots vanwege het verkregen zilver, maar daartoe behoort niet Lonneke Slöetjes. "Ik weet ook niet of dat ooit komt."

Slöetjes: weet niet of ik hier ooit van kan genieten

Ook een uitverkiezing in het all star team - de selectie van de beste speelsters van het toernooi - kon Slöetjes niet milder stemmen. "Dat doet me helemaal niks. Echt waardeloos. Ik vind ook niet dat ik dat heb verdiend. Mijn ouders krijgen die prijs wel."

Maar ergens realiseerde ze zich toch wel dat er door Oranje een prestatie van formaat is neergezet. "Voor het toernooi had niet iedereen dat gedacht van ons. We zijn in onszelf blijven geloven en daar ben ik trots op."

Weer zilver...

Bij het vorige EK, in 2015, moest Nederland ook genoegen nemen met de tweede plaats, net als in 2009. "Ja, we staan weer met zilver. Dat is gewoon balen", aldus Laura Dijkema, die net als Slöetjes ook tot het 'dreamteam' van het EK behoort.

Dijkema: we staan weer met zilver, dat is balen

"Als het zo doorgaat, kan ik over vijftig jaar wel een oud-zilverzaak beginnen met zo veel zilver om mijn nek", zegt Maret Balkestein-Grothues. "We zijn wereldtop en heel goed bezig, maar zomaar even goud pakken zit er gewoon niet in."

Balkestein-Grothues: kan straks wel een zilverzaak beginnen

Robin de Kruijf heeft een dubbel gevoel en weet niet zo goed wat ze daarover moet zeggen. "Tja... We hadden de mogelijkheden, maar uiteindelijk hebben ze ons wel overklast. Ik weet niet waar dat aan ligt."

De Kruijf: we hadden kansen, maar zijn wel overklast

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl