NOS SportAangepast

Volleybalsters Oranje grijpen naast Europese titel

De Nederlandse volleybalsters zijn er net als in 2015 niet in geslaagd de finale van het EK te winnen. Toen was Rusland te sterk en dit keer was Servië in Bakoe een maatje te groot: 1-3 (20-25, 22-25, 25-18, 17-25).

  • EPA
  • CEV
  • CEV
  • CEV

Tot 13-13 wist de ploeg van bondscoach Jamie Morrison de nummer twee van de Spelen bij te houden, maar vervolgens sloeg de 20-jarige uitblinkster Tijana Boskovic met enkele punten een gaatje.

En ook in het tweede bedrijf nam Servië (dat in de poule ook al met 3-0 gewonnen had) het initiatief. Oranje bleef echter voor elke bal vechten en werkte knap een 5-1 achterstand weg. En ook al ging de set uiteindelijk verloren, Nederland voelde dat het niet kansloos was.

Snelle nederlaag afgewend

Dat geloof werd beloond in de derde set. Nog ging het niet vanzelf, maar door een paar belangrijke punten van Lonneke Slöetjes en enkele gratis servicepunten werd een snelle nederlaag afgewend.

In de vierde set ging het echter mis. De punten van Sloëtjes droogden op en ook Celeste Plak kon de gaten niet vinden. Servië wist dat de winst binnen was en speelde het duel haast hautain uit.

Tweede EK-goud Servië

Servië pakte in Azerbeidzjan z'n tweede Europese titel. Eerder was het raak in 2011. Tijdens de laatste editie in 2015 pakte de ploeg brons.

Oranje bleef op een keer EK-goud steken (1995). Liefst vier keer (1991, 2009, 2015 en 2017) ging de finale verloren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl