CEV

Er zou onder bondscoach Jamie Morrison te weinig beleving in de groep zijn en daarom ging het zo moeizaam in de groepsfase van het EK. De volleybaldames lieten zich dinsdagavond echter van een andere kant zien.

Met een klinkende 3-0 overwinning op Kroatië plaatste Oranje zich voor de kwartfinales. "Ik vond de kritiek in de pers opvallend. Het verbaasde me, want in de groep voelde het helemaal niet zo", laat aanvoerder Maret Balkestein-Grothues weten.

Maar toch, er werd dit keer duidelijk meer agressie getoond. "Ja, dat klopt. Maar iedereen vergeet dat we met Servië, België en Tsjechië in een lastige poule zaten. We worden steeds beter", aldus Morrison.

Wakker schudden

In de derde set kwam Oranje plotseling met 6-0 achter. Morrison paste een time-out toe en schudde zijn speelsters even wakker. Dat zagen we hem nog niet vaak doen.

Hadden de speelsters dat dan toch even nodig? "Ja, nou, ja. Het was even koppen bij elkaar en dan weer verder. Het voelde wel goed", zegt Balkestein-Grothues. En Morrison: "Er was geen paniek."

Bondscoach Morrison zag meer agressie bij zijn ploeg

Daarnaast ging Morrison dit keer anders om met stand-in Celeste Plak, iemand die het energieniveau altijd opschroeft als ze binnen de ploeg komt. Ze bleef dit keer langer in de ploeg.

Ander verhaal

De volgende tegenstander is Italië. "Dat wordt een ander verhaal", weet Balkestein-Grothues. "Maar dat we vandaag op deze manier winnen, geeft wel vertrouwen."

Morrison hoopt dat de geblesseerde Robin de Kruijf er dan weer bij is. "Daar ben ik positief over. Als ik haar vandaag echt nodig had gehad, hadden we daar wel een manier voor gevonden."

STER reclame