Max Verstappen EPA

Max Verstappen heeft in Singapore de kans om zijn seizoen nog een beetje glans te geven. Op het lastige stratencircuit zijn de Red Bulls van Verstappen en ploeggenoot Daniel Ricciardo kansrijk.

"Of we voor de winst kunnen gaan weet ik niet, maar we kunnen het de twee topteams moeilijk maken. Is het podium mogelijk? Dat is zeker het doel en hopelijk meer", zegt Verstappen, die een pittig weekend verwacht.

"Het is hier warm, fysiek zwaar en een lastige baan met veel opeenvolgende bochten, dus al met al een erg interessant circuit. Je moet durf hebben, gefocust en fit zijn, want het is erg veeleisend."

Verstappen is al vroeg begonnen met de voorbereiding op de avondrace in Singapore. "De afgelopen maanden heb ik veel in de sauna gezeten en op de warmte getraind, door me dik aan te kleden en flink te zweten, zodat ik eraan zou wennen. Toch, zodra je in de auto stapt, zal je het nog steeds heel warm hebben."

Weinig rechte stukken

Het circuit van de vorige grand prix in Italië was ongunstig voor Verstappen door de lange rechte stukken. Zijn RB13 is op die stukken minder snel dan de Mercedessen en de Ferrari's. Het bochtige stratencircuit van Singapore ligt de Red Bulls beter.

"Hier in Singapore zijn niet zoveel lange rechte stukken, dat is beter voor ons. Het zou een positief weekend moeten worden."

STER reclame