Van Vleuten: ik heb gewoon de regenboogtrui!

Annemiek van Vleuten kan haar geluk niet op na het winnen van de wereldtitel op de individuele tijdrit. "Ik kan het niet geloven", vertelde ze direct na de race. "Helemaal niet omdat het zo hard ging regenen onderweg. Ik dacht: ik ben nu zó goed en dan wordt het door de weersomstandigheden misschien letterlijk in het water gegooid..."

Ook de concurrentie had last van de omstandigheden en dus hield Van Vleuten voldoende over aan de meet. "In een flits ging het net door me heen: ik heb gewoon de regenboogtrui in de tijdritten volgend jaar! Dat is zo speciaal. Ik had nooit gedacht dat ik ooit in mijn leven wereldkampioen tijdrijden zou worden."

Van Vleuten dacht ook meteen terug aan haar zware valpartij tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Dit geeft zo veel glans na alles wat ik vorig jaar heb meegemaakt. Je hebt soms enorme 'downs' als atlete. Maar dit is een enorme 'up'."

Van der Breggen: blij dat het Annemiek is

Voor Anna van der Breggen waren de druiven zuur. Ze startte al vroeg en heel lang kwam er niemand aan haar tijd. Tot Van Vleuten die met twaalf seconden verbeterde.

"Shit, balen voor mij", was de eerste reactie van Van der Breggen. "Het ging goed, maar ik voelde in de afdaling dat het moeilijk was om power te trappen. Dat is precies het stuk waar Annemiek twaalf seconden pakt. Ik ben blij dat Annemiek het is, maar voor mij is het shit. Deze had ik al..."

"Ik had niet gedacht dat mijn race goed genoeg zou zijn voor zilver. Uiteindelijk is het mooi om die medaille te hebben, maar ik had hem graag gewonnen", besloot Van der Breggen.

Van Dijk: ik was niet goed genoeg

Deceptie Van Dijk

Voor Ellen van Dijk eindigde de tijdrit in een grote deceptie. De wereldkampioene van 2013, die vorig jaar in Qatar als tweede eindigde, klokte in Bergen de vijfde tijd, op 52 seconden van winnares Van Vleuten.

Van Dijk verloor bij het eerste meetpunt op vier kilometer al bijna een halve minuut op Anna van der Breggen. "Te langzaam gestart dus. Dat maak je al bijna nooit meer goed", vertelt ze.

"Ik was gewoon niet goed genoeg, zo simpel is het. Het voelde nooit alsof ik heel veel macht had."

STER reclame