Melissa Boekelman in de finale van het kogelstoten
NOS SportAangepast

Boekelman elfde in haar eerste WK-finale

Kogelstootster Melissa Boekelman heeft in Londen geen hoofdrol kunnen spelen in de WK-finale. In de stromende regen kwam Boekelman tijdens haar eerste WK-finale tot 17,61 en 17,73 meter. Met de elfde plaats na drie stoten (alleen de Chinese Ka Bian deed het slechter) zat haar finale erop.

Boekelman, die zich dinsdag met 17,88 meter voor de finale plaatste, verbeterde vlak voor de WK haar persoonlijk record (18,66 meter), maar daar kwam ze in de WK-finale niet bij in de buurt.

Boekelman elfde, Gong slaat toe

"Ik heb absoluut genoten van de finale", vertelde Boekelman na afloop. "Er was zeker meer mogelijk, maar het waren ook moeilijke omstandigheden. Ik ben in ieder geval blij dat de kogel niet is weggegleden en dat ik niet op mijn bek ben gegaan."

Boekelman: "Natuurlijk had ik graag top-8 gehaald, maar mijn seizoen is zeker geslaagd. Ik doe het stapje voor stapje, want ik heb WK-ervaring nodig om straks echt bij de beste te horen en mee te doen om de medailles."

Boekelman: heel erg genoten van WK-finale

Gong Lijiao maakte haar favorietenrol waar. De Chinese, tweede en vierde bij de Olympische Spelen en één keer tweede en twee keer derde bij de WK, heerste dit seizoen in de Diamond League al met drie overwinningen.

In Londen hield ze met 19,94 meter de nummers drie en één van Rio de Janeiro, de Hongaarse Anita Márton (19,49 meter) en de Amerikaanse Michelle Carter (19,14 meter) ruim achter zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl