Formule 1-coureur Max Verstappen AFP

Zonder regen verwacht Max Verstappen zondag in de Britse GP een bijrol te spelen. De Nederlander van Red Bull start van P4, maar het was zaterdag in de kwalificatie duidelijk dat op een droge baan zijn bolide bij lange na niet op kan tegen Mercedes en Ferrari.

"Dit was niet iets om over naar huis te schrijven", concludeerde een duidelijk ontevreden Verstappen.

Verstappen noteerde in de kwalificatie, die met regen begon maar droog eindigde, uiteindelijk de vijfde plaats. De Nederlander schuift zondag een plekje op, omdat Valtteri Bottas vijf plaatsen moet inleveren na het wisselen van een versnellingsbak. Bottas eindigde als vierde en vertrekt nu van P9.

"Ik zie het als derde startrij", zei Verstappen over zijn positie op de tweede startrij naast Sebastian Vettel van Ferrari. "Door een straf schuif ik een rij op, maar we zijn hier gewoon te langzaam. Mercedes en Ferrari zijn een stuk sneller."

Anderhalve seconde

Daar had hij gelijk in. Het gat in de kwalificatie bedroeg uiteindelijk anderhalve seconde. En dat is veel op een snel circuit als Silverstone.

Verstappen, die de laatste drie GP's uitviel, hoopt dus op regen. Vorig seizoen reed de Nederlander in de Britse GP naar de tweede plaats.

"Nu hoop ik dat de wagen heel blijft, dan tour ik 'm naar huis." Het gat met de concurrentie achter hem was ook bijna 0,8 seconde. Als er niets bijzonders gebeurt, rijdt Verstappen zondag een eenzame race.

Uitslag kwlaificatie GP Groot-Brittanië

STER reclame