Rob Alflen langs de lijn bij FC Utrecht ANP Pro Shots

De boodschap afgelopen zomer was duidelijk. Rob Alflen predikte als nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht 'aanvallend en dominant voetbal op de helft van de tegenstander'. Als opvolger van Jan Wouters moest hij ervoor zorgen dat er meer publiek naar stadion Galgenwaard zou komen. Bij Jong Utrecht had Alflen naam gemaakt met modern, aanvallend voetbal.

De transitie ging in de eerste helft van het seizoen met horten en stoten. Het jaar werd afgesloten met een prachtige overwinning bij AZ (0-3). Maar zo mooi als 2014 eindigde, zo slecht is 2015 begonnen: slechts een punt uit vier duels en maar twee Utrechtse doelpunten. Vooral het aantal nederlagen in eigen stadion is pijnlijk.

Komend weekend moet Alflen met Utrecht op bezoek bij koploper PSV. Daarna volgen wedstrijden tegen Dordrecht en Heracles. Het is nog maar de vraag of Alflen bij die laatste twee wedstrijden nog op de bank zit.

Alternatieven

Bijkomend probleem voor de Utrecht-leiding is dat er weinig alternatieven voorhanden zijn. Assistent Harry van den Ham zal niet worden gezien als kandidaat, ondanks zijn goede prestaties vorig seizoen bij FC Dordrecht in de Jupiler League. Adviseur Co Adriaanse zal vriendelijk bedanken voor een tijdelijke baan bij Utrecht, ook al staat zijn handtekening onder het huidige technische beleid.

De club kan zich bovendien geen extra investeringen voor een nieuwe trainer permitteren, gezien de huidige slechte financiële situatie. Blijven er twee mogelijkheden over: op zoek naar een alternatief in de eigen club of Alflen de komende weken het voordeel van de twijfel geven. 

STER reclame