Rob Alflen spreekt niet van paniek, wel van zorgen Pro Shots

De problemen voor Utrecht-trainer Rob Alflen worden elke week groter. Afgelopen zomer presenteerde hij als nieuwe trainer van de club het strijdplan 'aanvallend en dominant spel op de helft van de tegenstander'. Niet alleen is daar niets meer van over, ook de resultaten blijven achter bij de verwachtingen.

Utrecht haalde in 2015 uit vier competitiewedstrijden slechts één punt. Woensdagavond leed de ploeg van Alflen in Tilburg opnieuw een nederlaag (1-0).

"We krijgen momenteel tik op tik. Ook vandaag incasseren we weer, terwijl het toch een keer klaar moet zijn", treurde Alflen na de elfde nederlaag van het seizoen. "We snakken naar een overwinning. Het klinkt heel cliché, maar we moeten dicht bij elkaar blijven en hard blijven werken."

Ook bij Alflen is de ernst van de situatie doorgedrongen. "Ik ben niet in paniek, maar ik maak me wél zorgen. FC Utrecht is mijn club en als ik zie hoe het nu gaat, maak ik me wel druk", aldus de trainer, die met zijn ploeg de twaalfde plek bezet.

Crisissituatie

Alflen: "Dit is wel een crisissituatie. Het wordt een soort crisis als je kijkt naar wat we na de winterstop doen en wat er bij is gekomen." De trainer refereert daarmee aan de ophef rondom de schorsing van Anouar Kali, die ontbrak in Tilburg. "Gisteren was dat voor het eerst niet meer het onderwerp van gesprek. Ik kan niet beoordelen hoe zwaar dat meegewogen heeft..."

Alflen: dit is een crisissituatie

STER reclame