Oranje-Rood laat geen spaan heel van Wimbledon

Oranje-Rood heeft de finale van de Euro Hockey League bereikt. In de halve finales in Brasschaat was de ploeg uit Eindhoven flink wat maatjes te groot voor het Engelse Wimbledon: 8-0.

Oranje-Rood (twee jaar geleden nog EHL-winnaar als Oranje Zwart) miste dit seizoen de play-offs van de hoofdklasse en speelde de frustratie daarover van zich af tegen Wimbledon.

Na het eerste kwart was het 4-0 dankzij doelpunten van Benjamin Stanzl, Milan Baal, Mink van der Weerden (strafcorner) en Jelle Galema en nog voor rust stoomden de Brabanders via Van der Weerden en Joep de Mol door naar 6-0. Na rust scoorden Teun Beins en Niek van der Schoot nog.

• Hockeyfoto.nu/Bart Scheulderman
    De spelers van Oranje-Rood vieren de 7-0 tegen Wimbledon.
    Benjamin Stanzl maakt in de derde minuut het eerste doelpunt voor Oranje-Rood tegen Wimbledon.
    Wimbledon-Nederlander Steven Ebbers kijkt niet hoe Joep de Mol (midden) een treffer viert namens Oranje-Rood.

De schade voor Wimbledon, met de Nederlander Steven Ebbers in de ploeg, had zelfs nog groter kunnen uitvallen. Twee treffers van Bob de Voogd werden echter na videoarbitrage afgekeurd en Van der Weerden liet de kans op een hattrick lopen.

Zijn strafbal werd gestopt door Wimbledon-doelman James Bailey.

Nederland-Duitsland in finale

Zondag (15.30 uur) stuit Oranje-Rood in de finale op Rot-Weiss Köln. De Duitsers versloegen thuisclub Dragons met 5-3. De finale wordt op NOS.nl en NPO 1 rechtstreeks uitgezonden.