Steven Ebbers juicht na zijn benutte shout-out
NOS SportAangepast

Oranje-Rood gewaarschuwd voor het sprookje van Wimbledon

Na het mislopen van de play-offs om het landskampioenschap krijgt Oranje-Rood dit pinksterweekeinde in de Euro Hockey League de kans om het seizoen toch mooi te af te sluiten.

In de halve finales spelen de Eindhovenaren tegen het Engelse Wimbledon, een tamelijk onbekende club in het internationale hockey. "Maar niet toevallig halvefinalist", meent Steven Ebbers.

Hij kan het weten, want de oud-speler van Amsterdam en Hurley speelt al drie seizoenen bij Wimbledon. "Bovendien sluit ik niet uit dat we nu weer gaan stunten."

Steven Ebbers

Gezien de indrukwekkende en razendsnelle opmars van Wimbledon is het inderdaad denkbaar dat Oranje-Rood een zware dobber zal krijgen aan de Londenaren.

Ebbers: "Het is eigenlijk een bizar verhaal, want zeven jaar geleden was dit nog een vierdeklasser. Destijds hebben een paar mensen gezegd: dat past niet bij een club met zo'n roemruchte naam, laten we er wat moois van maken."

Razensnelle opmars

Verschillende Britse olympiërs vielen voor de ambitieuze plannen. Daarbij hielp het dat het trainingscomplex prachtig is en, in tegenstelling tot bij andere Londense hockeyclubs, makkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad.

Toen Ebbers in 2014 overstapte naar Wimbledon had de club net het eerste seizoen op het hoogste Engelse niveau achter de rug. Een jaar later kroonde het zich al tot landskampioen.

Sprookje

In een paar jaar tijd vanuit de onderste regionen opklimmen naar de top, het lijkt haast een sprookje. "Zo klinkt het wel ja, maar het is toch vooral de uitkomst van een goed plan, hard werken en het team bij elkaar houden", meent Ebbers.

"Althans voor wat betreft het nationale succes, want ons Europese avontuur is wel degelijk een sprookje. We hadden niet gedacht dat het dit jaar al mogelijk zou zijn om zover te komen."

Wimbledon viert het bereiken van de halve finales. Ebbers staat rechts vooraan

'Stereotype Nederlander: technisch, maar lui'

Uiteraard heeft Wimbledon zich goed voorbereid op de komende tegenstander. Ebbers kon via een oude bekende in Nederland aan extra videobeelden komen van Oranje-Rood.

"Ik heb sommige medespelers gewaarschuwd dat Oranje-Rood een uitzondering vormt op het stereotiepe beeld dat zij van Nederlandse hockeyers hebben: technisch vaardig, maar een beetje lui."

Herkansing

Net als Oranje-Rood heeft ook Wimbledon wat goed te maken, want na twee kampioenschappen op rij ging de finale om de Engelse titel dit jaar verloren. "Absoluut. Beide teams zijn dus extra gebrand op succes", zegt Ebbers.

"Ik wist eerst ook niet zo zeker of ik wel blij moest zijn dat Oranje-Rood de play-offs niet heeft gehaald, maar ik denk toch dat ik het prettig vind dat zij nu net als wij al een paar weken klaar zijn in eigen land. Dat gaat toch ten koste van de scherpte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl