Max Verstappen na afloop van de kwalificatie van de Grand Prix van Australië EPA

Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Die rol lijkt er voor Max Verstappen in het verschiet te liggen bij de eerste races van het Formule 1-seizoen. Dat concludeert hij zelf in ieder geval na zijn vijfde plaats bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië.

"We zijn duidelijk het derde team", zegt Verstappen. "Mercedes en Ferrari zijn voorlopig niet te pakken. Daarvoor is het gat van meer dan een seconde per ronde simpelweg te groot."

'Meer zit er niet in'

Het is een pijnlijke constatering voor de fans die na twee goede seizoenen stiekem al droomden van een reeks aan GP-zeges of misschien zelfs wel een wereldtitel voor de Nederlander.

Bij Verstappen zelf klinkt er vooral berusting. "Ik ben niet teleurgesteld. Ik wist dat er niet meer in zou zitten. Dat merkten wel al bij de wintertests in Barcelona."

'Aan de bak'

Ook in Melbourne gaat het met horten en stoten bij Red Bull Racing. "Het is een moeilijk weekend. We hebben door allerlei factoren veel te weinig rondjes gereden. Het is niet gelukt om de juiste balans in de auto te vinden."

"De wagen is erg gevoelig en presteert wisselvallig. Bovendien heeft 'ie te weinig grip, te weinig vermogen en een matige topsnelheid. Er zal dus hard gewerkt moeten worden in de fabriek. We moeten op alle fronten aan de bak."

Eenzame race

Het gat naar de top mag dan groot zijn, dat geldt ook voor het gat dat Red Bull op zijn beurt heeft met de teams die daar weer achter zitten. Dat weet ook Verstappen. "Het kan weleens een eenzame race worden morgen."

"Inhalen gaat heel moeilijk worden. Alleen in de eerste ronde ligt er een kansje, dus de start wordt cruciaal. Daar moet ik een plaatsje zien te winnen en dan mijn positie verdedigen", aldus Verstappen.

STER reclame