NOS SchaatsenAangepast

Mulder wint 500 meter, Verbij doet goede zaken

Ronald Mulder staat na de eerste afstand op de EK sprint bovenaan in het klassement, maar ook Kai Verbij heeft goede zaken gedaan in Thialf. Mulder, specialist op de 500 meter, won in 34,87, terwijl Verbij de vierde tijd reed: 34,98.

EK sprint: eerste 500 meter (m)

Kjeld Nuis begon minder goed aan zijn Europees kampioenschap. Hij kwam meteen na de start bijna ten val, haperde een beetje en reed daarna naar de negende tijd (35,49).

Ruslan Moerasjov werd tweede in 34,88, maar trok zich na de 500 meter terug uit het toernooi. De Rus heeft griep gehad en is nog niet fit om nog drie afstanden te rijden.

Met de 1.000 meter nog voor de boeg heeft Kai Verbij, maar ook zeker de Duitser Nico Ihle (derde in 34,95) een goede uitgangspositie. Het verschil tussen Verbij en Ihle op de 500 meter was slechts driehonderdste.

Mulder: blij dat ik deze heb, maar we moeten door

Voor Mulder, die normaal gesproken betere 500 meters dan 1.000 meters rijdt, is het toernooi nog niet geslaagd na zijn eerste overwinning.

"Ik zei net tegen mijn trainer: ik ben blij dat ik deze heb, maar we moeten zeker door. Ik wil gewoon een goede vierkamp neerzetten. De duizend meter is normaal gesproken mijn mindere afstand, maar het uitgangspunt is goed."

De Russische tweevoudig wereldkampioen Pavel Koelizjnikov is geblesseerd en doet niet mee aan het EK in Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl