Vinícius Jr
NOS Voetbal

'Vinícius Jr en Real Madrid niet naar uitreiking na lek over Ballon d'Or'

Voetballer Vinícius Jr en een delegatie van zijn club Real Madrid hebben besloten om maandagavond niet af te reizen naar de uitreiking van de Ballon d'Or in Parijs. De speler en de club trokken hun conclusies nadat was uitgelekt dat de Braziliaanse aanvaller de befaamde gouden bal niet gaat winnen, zo melden bronnen aan persbureau Reuters.

Vinícius, die vorig seizoen tot beste speler van de Champions League werd uitgeroepen, gold bij de bookmakers als favoriet voor de Ballon d'Or. De Spanjaard Rodri en de Engelsman Jude Bellingham behoren volgens de wedkantoren tot de overige kanshebbers.

Vinícius en Bellingham wonnen vorig seizoen met Real Madrid de Champions League en de Spaanse landstitel. Bellingham haalde bovendien met Engeland de finale van het EK voetbal in Duitsland. Daarin verloor hij de eindstrijd van Spanje. Rodri, die onder contract bij Manchester City staat, werd op het EK tot speler van het toernooi verkozen.

De Ballon d'Or is een uitverkiezing voor de beste voetballer ter wereld die elk jaar door het tijdschrift France Football wordt georganiseerd. De jury bestaat uit journalisten van landen die tot de top honderd van de FIFA-wereldranglijst behoren.

Lionel Messi won in 2023 voor de achtste keer de uitverkiezing, een record. Zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo heeft vijf gouden ballen op zijn schoorsteenmantel staan en is daarmee de nummer twee op de lijst van oud-winnaars. Beiden behoren dit jaar niet tot de genomineerden.

De ceremonie in het Parijse Théâtre du Châtelet begint maandagavond om 20.45 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl