Marcel Hirscher tijdens een training vandaag
NOS Sport

Ski-icoon Hirscher hakt knoop door: hij debuteert zondag voor Nederland

Alpineskiër Marcel Hirscher is fit genoeg om zondag deel te nemen aan de openingswedstrijd van het wereldbekerseizoen in het Oostenrijkse Sölden en daar zijn debuut te maken voor Nederland. Dat heeft het 35-jarige ski-icoon uit Oostenrijk vandaag bekendgemaakt op sociale media.

Hirscher doet met een wildcard mee aan het onderdeel reuzenslalom (zondag vanaf 10.00 uur). De zevenvoudig wereld- en tweevoudig olympisch kampioen ging in 2019 met pensioen, maar maakte in april bekend dat hij zijn rentree wilde maken. Niet als Oostenrijker, maar als Nederlander.

De erelijst van Marcel Hirscher

Of hij dit weekend bij de eerste wereldbeker van het nieuwe seizoen in actie kon komen, bleef lang onduidelijk. Vanwege ziekte liep Hirscher in de voorbereiding een trainingsachterstand op. De beslissing over zijn rentree wilde hij zo lang mogelijk uitstellen.

Nederlandse vlag

Tot aan zijn afscheid in 2019 kwam Hirscher uit voor Oostenrijk, het land waar hij is geboren en nog altijd woont. Vanwege zijn Nederlandse moeder heeft hij ook de Nederlandse nationaliteit, waardoor hij onder Nederlandse vlag kan uitkomen.

Ski-icoon Hirscher maakt na 5 jaar rentree, nu onder Nederlandse vlag: 'Kriebels terug'

In juli ontvouwde Hirscher zijn plannen voor de toekomst. "Ik wil in elk geval voor één jaar meedoen, daarna ben ik 36 en komt er een moment dat je echt te oud bent voor deze sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl