Loum Tchaouna legt aan de scheidsrechter uit wat er is gebeurd
NOS Voetbal

Twente onderzoekt vermeend racisme richting Lazio-spelers: 'Keihard optreden'

FC Twente gaat onderzoek doen naar het vermeend racisme, donderdagavond in de Grolsch Veste tijdens het Europa League-duel met Lazio (0-2). Volgens Lazio-trainer Marco Baroni is er in de slotfase iets gebeurd richting twee spelers van zijn team. Het gaat om Loum Tchaouna en Fisayo Dele-Bashiru.

Wat er precies gebeurd is, blijft vooralsnog onduidelijk. Tchaouna maakte op en naast het veld kenbaar dat hij oerwoudgeluiden hoorde vanaf de tribune.

"Wij zullen dit onderzoeken en waar nodig keihard optreden", meldt FC Twente vandaag. "Elke vorm van racistisch gedrag is volstrekt onacceptabel."

De club uit Enschede gaat de camerabeelden in het stadion bekijken.

De trainer van FC Twente, Joseph Oosting, kon donderdagavond niet diep ingaan op het voorval. "Ik heb het niet gehoord. Maar als dat zo is, neem ik daar afstand van. Dat kan natuurlijk niet."

Zijn Italiaanse collega Baroni wilde er ook niet al te veel over kwijt. "Er is iets gebeurd richting Loum en Dele-Bashiru. Ik kan er niets over zeggen. In 2024, met alles wat er om ons heen gebeurt, ik heb er geen woorden voor. Sorry."

Mogelijk gaat de UEFA de zaak ook onderzoeken, maar daar is FC Twente nog niet van op de hoogte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl