Kimberley Koelink in haar halloweentuin
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Tuin vol halloweendecoratie leidt tot verdeeldheid in Zuid-Hollands dorp

Een voortuin vol halloweendecoratie zorgt voor verdeeldheid in Ouderkerk aan den IJssel. Meerdere inwoners van het overwegend christelijke dorp ten oosten van Rotterdam kunnen de skeletten, grafstenen en heksen in het straatbeeld niet waarderen.

Volgens het gezin zijn eerder deze week vernielingen aangericht in de voortuin, waar aanvankelijk nog een onthoofd figuur met bebloed overhemd te zien was en een pop aan een vlaggenmast bungelt. Ook is het huis bekogeld met eieren, zegt bewoner Kimberley Koelink tegen Omroep West.

Bekijk hier de Halloweentuin:

Buurt niet blij met halloweentuin

Andere omwonenden hebben rechtstreeks hun bezorgdheid geuit over de decoratie. Zo ontving het gezin naar eigen zeggen meerdere brieven en een bos rozen van mensen die willen dat het gezin de decoratie weghaalt. Ook vertelt Koelink dat iemand een wit kruis met daarop de tekst 'hoop, geloof en liefde' en het woord 'Jezus' in hun tuin heeft geplaatst.

Basisschool

De directeur van de christelijke basisschool Koningin Wilhelmina aan dezelfde straat merkte ook dat de halloweentuin onderwerp van gesprek is. Hij stuurde er deze week een mail over naar alle leerkrachten.

"Het leeft bij de leerlingen en ouders", zegt directeur Christiaan de Leeuw. "Naarmate de tuin meer werd ingericht, kwam ook op school het gesprek op gang en namen ouders contact met mij op. Jonge kinderen werden bang, terwijl oudere leerlingen juist nieuwsgierig werden naar wat er allemaal te zien is."

De school eist niet dat de buren de halloweenversieringen weghalen, maar heeft wel "gesprekken gevoerd in de klas". "Halloween wordt niet op school gevierd, wij vinden dat niet passen bij het christelijk geloof", aldus De Leeuw.

Koelink vindt de ophef veel te ver gaan. "In het dorp hebben ze het over kinderlijkjes in onze tuin. Ja, dat soort reacties krijgen wij. En nee, die liggen hier niet. Ik ga hier niet mee stoppen omdat het moet of omdat ze dit willen."

Advertentie via Ster.nl