De vrouw zat ondersteboven vast tussen de rotsen
NOS Nieuws

Vrouw op zoek naar telefoon zit 7 uur vast in Australische rotsspleet

Zeven uur ondersteboven hangen tussen rotsen omdat je je gevallen telefoon terug wilde krijgen. Het overkwam een 23-jarige vrouw in Australië. Tijdens de zoektocht naar haar telefoon gleed ze uit, waardoor ze vast kwam te zitten in een drie meter diepe spleet.

Matilda Campbell was met haar vrienden aan het wandelen in een wijnstreek in de Australische deelstaat New South Wales. Toen ze viel, probeerden haar vrienden haar te bevrijden, maar dat lukte niet. Ook hadden ze op de plek van de val geen bereik.

Rots van 500 kilo

Haar vrienden gingen op zoek naar een plek waar ze wel het alarmnummer konden bellen. Na een uur waren reddingswerkers ter plaatse. Ze takelden een aantal rotsblokken weg, met gewichten variërend van 80 tot 500 kilo.

Het verwijderen van die rotsblokken duurde uren. "In mijn tien jaar als reddingswerker heb ik dit nog nooit meegemaakt", zei een van de hulpverleners.

Na zeven uur werd Campbell eindelijk bevrijd. Ze hield alleen wat kleine schrammen en blauwe plekken over aan het ongeluk.

Gestrest leek Campbell niet. "Ik was helemaal onder de indruk van hoe rustig ze was", vertelt een reddingswerker aan ABC News. "Ik zou helemaal in paniek zijn in zo'n situatie."

Telefoon niet gevonden

Haar telefoon is nog steeds spoorloos. Campbell bedankte de hulpverleners op sociale media. "Jullie zijn echt levensredders", schrijft ze onder een post van de hulpdienst. "Wel jammer van de telefoon", grapte ze.

Het ongeluk gebeurde al een maand geleden. Maar pas gisteren deelde de NSW Ambulance de foto's en een bericht erover.

De reddingsactie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl