Mathieu van der Poel
NOS Wielrennen

Van der Poel en Vos verkozen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar

De indrukwekkendste Nederlanders op een fiets waren dit jaar Mathieu van der Poel en Marianne Vos. Tijdens het jaarlijkse Wielergala zijn de 29-jarige Van der Poel en 37-jarige Vos uitgeroepen tot Wielrenner en Wielrenster van het Jaar.

Teamsprinters op de baan Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland zijn verkozen tot Wielerploeg van het Jaar.

Van der Poel kreeg de Gerrit Schulte Trofee voor de vierde keer in zijn carrière. De renner van Alpecin-Deceuninck had als wereldkampioen een uiterst succesvol jaar op het zadel. Hij won de wegklassiekers de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Ook werd Van der Poel voor de zesde keer wereldkampioen veldrijden en won hij de wereldtitel in het gravel. Ook won hij brons tijdens de wegwedstrijd op de WK in Zürich.

Bekijk hier de zeges van Van der Poel:

Vos won de Keetie van Oosten-Hage Trofee, voor de tiende keer, voor de wereldtitel in het gravelen en haar olympisch zilver tijdens de wegwedstrijd in Parijs. Ook won zij de voorjaarskoersen Omloop het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen en de Amstel Gold Race.

Vos troefde in de strijd om de uitverkiezing onder anderen Puck Pieterse af, die wereldkampioen mountainbiken werd en op vier verschillende WK's (wegwedstrijd, veldrijden, gravelen en mountainbiken, red.) bij de beste dertien reed.

Bekijk hier de zeges van Vos:

Van der Poel versloeg in de strijd bij de mannen onder anderen Lavreysen, de baanwielrenner die op de Olympische Spelen van Parijs zijn unieke hattrick voltooide met goud op de individuele sprint, keirin en de teamsprint. Op de WK deed hij dat afgelopen week nog een keer.

Met de teamsprinters werd Lavreysen wel verkozen tot de beste wielerploeg van het jaar. Eerder in het jaar raceten de teamsprinters al naar de Europese titel. Afgelopen week bij de WK in Denemarken fietsten Van den Berg, Lavreysen en Hoogland voor de zesde keer naar de wereldtitel op de teamsprint.

De 21-jarige Tibor del Grosso won de Gerrie Knetemann Trofee voor de Renner van de Toekomst.

Bekijk hier hoe de teamsprinters WK- en EK-goud pakten:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl