NOS Sport

Márquez wint MotoGP-race in Australië, geen punten voor vallende Veijer

MotoGP-coureur Marc Márquez heeft de grote prijs van Australië gewonnen. De Spanjaard troefde zijn landgenoot Jorge Martín net af, die wel z'n koppositie in de WK-stand verstevigde. Naaste belager Francesco Bagnaia eindigde als derde.

Zesvoudig wereldkampioen Márquez knokte zich na een belabberde start terug naar voren. Martín, die vertrok van pole, reed bijna de gehele race aan de leiding, maar in de slotfase passeerde Márquez hem.

Ook de strijd om het kampioenschap in de Moto2-klasse is nog niet beslist. WK-leider Ai Ogura kreeg zijn eerste kans om de titel te pakken, maar de Japanner werd vierde. Concurrenten Fermín Aldeguer (eerste) en Arón Canet (tweede) liepen wat in.

Geen punten voor Veijer

In de Moto3-klasse streed Collin Veijer niet mee om de zege. De 19-jarige Staphorster eindigde mede door een val als achttiende en pakte geen WK-punten.

Collin Veijer (rechts) en Ivan Ortola gaan onderuit

Veijer, de nummer drie in de WK-stand, startte van de tweede plek, maar viel onmiddellijk een aantal plekken terug. Hij sloot even later weer aan bij de kopgroep, maar met nog negen ronden te gaan, ging het mis. Veijer tikte Ivan Ortola aan en beiden gingen onderuit. De Spanjaard, vierde in de WK-stand, gaf op.

De bloemen waren andermaal voor David Alonso. De 18-jarige Colombiaan, die al zeker is van de wereldtitel, boekte al z'n tiende zege in zestien grands prix. Veijer won dit seizoen één grote prijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl