Van Crooij helpt NEC aan ruime zege op Heerenveen, zorgen Van Persie nemen toe

Bekijk de samenvatting van NEC - sc Heerenveen

NEC heeft een overtuigende 3-0 zege geboekt op sc Heerenveen. De overwinning is een welkome opsteker voor de ploeg uit Nijmegen, die daarmee uit de degradatiezone springt.

Voor de ploeg van Robin van Persie is het juist een nieuwe tegenslag en wellicht reden voor alarmbellen in Friesland. Heerenveen staat nu zestiende op de ranglijst met acht punten.

Voorafgaand aan het duel was er in de Goffert een mooi eerbetoon aan de vorige week overleden Johan Neeskens, die vier jaar lang trainer was in Nijmegen. Tijdens de minuut stilte was er een spandoek te zien bij de fanatieke aanhang van NEC.

Het was niet lang wachten op de openingsgoal. Vito van Crooij, die zijn basisdebuut maakte in het shirt van NEC, profiteerde van een eerder geblokt schot en passeerde keeper Andries Noppert.

Verder was Heerenveen eigenlijk de betere ploeg in de eerste helft. Het bleef echter 1-0, en na de pauze verdubbelde Bram Nuytinck de voorsprong met een kopbal uit een corner. Bij Heerenveen vonden ze dat het een doeltrap had moeten zijn, maar de treffer stond.

De stand in de eredivisie na de zaterdagduels van speelronde 9

Ruim tien minuten later maakte Van Crooij zijn tweede van de avond. Na goed voorbereidend werk van Sontje Hansen, die net binnen de lijnen kwam, schoot Van Crooij goed raak in de kruising.

Uit vijf schoten op doel was het drie keer raak voor NEC.

Bekijk de reacties na NEC-Heerenveen:

Van Crooij scoort twee keer bij basisdebuut: 'Vanaf dag één thuis gevoeld bij NEC'