Lionel Messi
NOS Voetbal

Messi wervelt als vanouds met hattrick en twee assists tegen Bolivia

In de strijd om kwalificatie voor het WK voetbal van 2026 heeft Argentinië flink uitgehaald tegen Bolivia. Mede dankzij een hattrick en twee assists van de teruggekeerde Lionel Messi wonnen de Argentijnen in Buenos Aires met 6-0.

Het was pas Messi's tweede interland sinds hij geblesseerd was geraakt tijdens de Copa America in juli, die Argentinië won. Vorige week maakte hij zijn rentree bij de nationale ploeg in het 1-1 gelijkspel tegen Venezuela.

Tegen Bolivia deed Messi weer eens ouderwets van zich spreken. In de negentiende minuut strafte hij een foutje van verdediger Marcelo Suarez af en tekende zo voor de 1-0.

Messi stelde daarna Lautaro Martinez en Julian Alvarez in staat de 2-0 en 3-0 te maken. Invaller Thiago Almada tilde de score verder op naar 4-0, waarna Messi de laatste twee doelpunten van de avond voor zijn rekening nam.

Lautaro Martinez bedankt Lionel Messi voor de assist

Wereldkampioen Argentinië staat met 22 punten bovenaan in de Zuid-Amerikaanse groep, op drie punten gevolgd door Colombia.

Brazilië ruim langs Peru

Brazilië won ook overtuigend. Tegen Peru werd het 4-0 dankzij twee benutte strafschoppen van Raphinha en doelpunten van Andreas Pereira en Luiz Henrique.

Raphinha viert een van zijn doelpunten tegen Peru

De Brazilianen zijn terug te vinden op de vierde plek in de ranglijst met 16 punten uit 10 wedstrijden. De eerste zes uit de groep mogen naar het WK, dat wordt gehouden in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

De nummer zeven uit de eindrangschikking mag meedoen aan het play-off-toernooi, waar zes landen gaan strijden om twee tickets.

Stand WK-kwalificatie CONMEBOL

# Positie Punten
1. Argentinië 10-22
2. Colombia 10-19
3. Uruguay 10-16
4. Brazilië 10-16
5. Ecuador 10-13
6. Paraguay 10-13
7. Bolivia 10-12
8. Venezuela 10-11
9. Peru 10-6
10. Chili 10-5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl