Mike De Decker
NOS Sport

Belgische darter De Decker bekroont droomweek met titel World Grand Prix

Mike De Decker heeft gestunt met de eindzege van de World Grand Prix in Leicester. De relatief onbekende darter uit België bekroonde zijn opmars op het prestigieuze toernooi met de winst op regerend wereldkampioen Luke Humphries: 6-4 in sets.

De Decker ontpopte zich in Leicester tot de verrassing van het toernooi met zeges op onder anderen Gary Anderson (tweevoudig wereldkampioen), James Wade (tweevoudig winnaar van de World Grand Prix) en landgenoot Dimitri Van den Bergh.

De Belg stond voor het eerst in de finale van een belangrijk tv-toernooi en ook in de eindstrijd wist 'The Real Deal' de dubbels weer te vinden.

De 28-jarige De Decker nam een 4-1 voorsprong, maar werd nerveus en liet titelhouder en nummer 1 van de wereld Humphries terug in de partij komen. De mondiale nummer 36 herpakte zich op 4-4 en greep met ijzersterk spel alsnog de winst.

Dubbel-in

De World Grand Prix behoort tot de belangrijkste dartstoernooien ter wereld, de zogeheten majors, en heeft een bijzonder spelsysteem. De spelers moeten bij dit toernooi een leg niet alleen beëindigen met een dubbel, maar ook beginnen.

De Nederlandse deelnemers Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Danny Noppert en Gian van Veen werden op de World Grand Prix allemaal al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl