Een ontruimingsbus wacht bij een halte op passagiers
NOS Nieuws

Deel uitgaanswijk Hamburg ontruimd door bom uit WOII

In Hamburg is gisteravond een deel van een uitgaanswijk ontruimd geweest vanwege de vondst en ontmanteling van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.

Een gebied van ongeveer 300 meter om de vindplaats van de bom moest worden geëvacueerd, waardoor ongeveer 5000 mensen een veilig heenkomen moesten zoeken. Daarnaast mocht niemand in een straal van 500 meter het gebied betreden.

Rond 23.30 uur meldde de brandweer dat de evacuatie voltooid was. Ongeveer een half uur later was de bom onschadelijk gemaakt.

Huwelijksfeest

De wijk Schanzenviertel is een populaire plek om uit te gaan. Volgens omroep NDR werden feestgangers door agenten gevraagd weg te gaan uit het gebied. Ook een huwelijksfeest werd ontruimd en een concert werd afgelast.

Wie in de buurt was, kreeg een sms-bericht met de vraag om niet naar het Schanzenviertel te komen. Door de wegafsluitingen files ontstonden in de omgeving van de wijk. Ook de metro werd deels stilgelegd.

De straat waar de bom gevonden werd

Voor buurtbewoners die hun huis moesten verlaten was noodopvang geregeld in een school. Volgens de NDR zijn veel mensen ook naar restaurants in de buurt getrokken om de tijd te doden.

Meerdaagse evacuatie

Het onschadelijk maken van bommen uit de Tweede Wereldoorlog gebeurt vaker in Duitsland. In Keulen moesten onlangs in een meerdaagse operatie drie ziekenhuizen en duizenden huizen worden ontruimd. Keulen is een van de zwaarst getroffen steden in de Tweede Wereldoorlog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl