Het moment dat het spel naar 0 resette
NOS NieuwsAangepast

Tiener verslaat Tetris: spel bereikt voor het eerst weer level 0

Een 16-jarige Amerikaan is erin geslaagd om het computerspel Tetris op een Nintendo zo lang door te spelen dat het weer terug werd gezet naar level 0. Dat is voor het eerst aangezien het spel bij een eerder record vastliep bij level 157. Dankzij aanpassingen in het spel kon Michael Artiaga verder spelen zonder dat het crashte.

Het lukte Artiaga in 82 minuten om level 255 te bereiken op zijn Nintendo Entertainment System (NES), het hoogste niveau van het spel. Artiaga speelde live op het streamplatform Twitch. "Droom ik, bro?!", was de reactie van 'dogplayingtetris' toen de game weer naar level 0 schakelde.

De tiener ging verder en haalde uiteindelijk 29,4 miljoen punten; een record. "Ik ben zo blij dat de wedstrijd voorbij is. Ik wil dit spel nooit meer spelen", zei hij na afloop tegen zijn kijkers.

Artiga speelde het spel binnen 82 minuten uit:

Deze tiener speelt Tetris binnen 82 minuten uit

Eerder record

Vorige recordhouder was de 13-jarige Willis Gibson uit Oklahoma. Die bereikte begin dit jaar het "heilige" level 157 waarna zijn NES crashte omdat het geheugen te vol raakte. Maar het is nu voor het eerst dat een speler door kon gaan na dat punt.

Tetris werd in 1984 bedacht door de Rus Aleksej Pazjitnov. Doel van het spel is om vallende blokjes in elkaar te laten passen.

Het spel werd in 1989 wereldwijd populair toen het gratis bij de Nintendo Game Boy werd geleverd. In de jaren daarna hebben gamers geprobeerd het spel te laten crashen door technieken zoals 'hypertapping' en 'rolling' te gebruiken, waarbij ze extreem snel op de knoppen drukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl