Heerenveen-PEC begint boeiend, maar eindigt in bloedeloos gelijkspel

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - PEC Zwolle

sc Heerenveen en PEC Zwolle hebben in de eredivisie de punten gedeeld. In een wedstrijd waarin het venijn 'm zeker niet in de staart zat, werd het 1-1. Na twee doelpunten in de eerste tien minuten deden beide ploegen niet meer aan klantenbinding.

De ploegen van Robin van Persie (Heerenveen) en Johnny Jansen (PEC Zwolle, oud-Heerenveen) hebben nu acht punten en weten het rechterrijtje nog niet te ontvluchten. Heerenveen blijft wel ongeslagen in eigen huis.

Het begin van de wedstrijd was amusant. PEC Zwolle kwam al na een kleine drie minuten op voorsprong. Davy van den Berg schoot raak na een goede actie van Dylan Mbayo (1-0).

Zeven minuten later maakte Heerenveen de gelijkmaker. Jacob Trenskow bediende Dimitris Rallis (die uit Zwolle komt) met een steekpass, waarna de laatstgenoemde de bal langs PEC-doelman Schendelaar tikte (1-1).

In de rest van de eerste helft had Heerenveen het betere van het spel en creëerde de ploeg van Van Persie meerdere mogelijkheden.

Kleurloos

Gescoord werd er niet meer. Hoe vermakelijk de eerste helft begon, zo kleurloos was de gehele tweede helft. Beide ploegen hadden niet het vermogen om kansen te creëren.

Van Persie had publiek meer willen bieden: 'Soms moet je wedstrijd eruit trekken'

Op het moment dat er iets leek te ontstaan, was of de voorzet, of de eindpass of het schot ver ondermaats. Daarnaast ontbrak het aan passie bij beide teams.

De rentree van PEC-speler Ryan Thomas, die in december vorig jaar zijn laatste eredivisieminuten maakte, was het hoogtepunt van de tweede helft.