NOS Voetbal

Mourinho zet uit protest laptop voor tv-camera en krijgt curieuze gele kaart

José Mourinho heeft weer eens met een opmerkelijke actie de kranten gehaald. De Portugese trainer van Fenerbahçe kreeg zondagavond een curieuze gele kaart in het competitieduel met Antalyaspor (2-0 winst).

Aanleiding was een afgekeurd doelpunt van Fenerbahçe-spits Edin Dzeko. De videoscheidsrechter bepaalde dat het buitenspel was, maar die conclusie was volgens Mourinho wel erg snel getrokken. Hij nam het heft in eigen hand door zijn laptopscherm voor de televisiecamera's te zetten en zo zijn 'eigen' herhaling te tonen.

Daar was de scheidsrechter van dienst niet van gediend. Die toonde Mourinho de gele kaart voor zijn provocerende actie.

Zo weet Mourinho, die bekendstaat om zijn flamboyante gedrag, de aandacht weer eens op zich gericht. In 2023 kreeg hij in Italië al een schorsing van zes duels na het beledigen van een scheidsrechter en legde de UEFA hem in die periode een schorsing van vier duels op voor het beledigen van een andere arbiter.

Donderdag is Mourinho in Nederland, als hij het met Fenerbahçe opneemt tegen FC Twente in de Europa League. Dat levert een nieuwe ontmoeting op met het Nederlandse journaille, waarmee hij een bijzondere verstandhouding heeft.

Vorig jaar plaagde Mourinho NOS-verslaggever Schreuder tijdens een persconferentie

Mourinho plaagt Joep Schreuder met sleutelhanger na 'huilopmerking'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl