José Mourinho gaat tijdens de Europa League-finale tekeer tegen scheidsrechter Anthony Taylor
NOS Voetbal

Mourinho vier Europese duels geschorst na wangedrag tegen arbiter na EL-finale

AS Roma-trainer José Mourinho is voor vier Europese duels geschorst vanwege zijn wangedrag tegenover scheidsrechter Anthony Taylor na de verloren Europa League-finale tegen Sevilla.

Door zijn schorsing mist de Portugese trainer de eerste vier groepsduels in de Europa League. Als nummer zes van de Serie A is AS Roma komend seizoen rechtstreeks geplaatst voor de poulefase.

Daarnaast moet AS Roma het één duel zonder uitsupporters doen. De fans worden bestraft wegens het afsteken van vuurwerk tijdens de finale en het aanrichten van vernielingen in het stadion.

In die verhitte finale op 1 juni deelde Taylor liefst veertien gele kaarten uit, de meeste ooit in een Europa League-wedstrijd. Roma kreeg wegens het slechte gedrag van zijn spelers een boete van 5.000 euro.

Taylor uitgescholden

Na afloop van de finale in Boedapest beklaagde Mourinho zich uitgebreid over de scheidsrechter en noemde hem onder meer een "schande". Toen hij Taylor later tegenkwam op het parkeerdek, schold Mourinho de scheidsrechter in het Engels en Italiaans uit.

Bekijk hieronder de beelden van Mourinho die zijn medaille weggeeft en de scheidsrechter uitscheldt:

Mourinho geeft na EL-finale zilveren medaille weg en beledigt arbiter

AS Roma verloor de finale van Sevilla na het nemen van strafschoppen. Het was de eerste keer dat de 60-jarige Mourinho een Europese eindstrijd verloor, na vijf gewonnen finales.

Ook bij de supporters van de Italiaanse club moest Taylor het ontgelden. Toen hij en zijn familie de dag na de finale naar huis wilden vliegen, werden ze op de luchthaven belaagd door tientallen supporters van AS Roma.

Bekijk hieronder hoe AS Roma-supporters Taylor en zijn familie belagen op de luchthaven:

Scheidsrechter Europa League-finale door AS Roma-fans belaagd op vliegveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl