José Mourinho gaf na afloop zijn medaille weg
NOS Sport

UEFA begint tuchtprocedure tegen scheldende Mourinho

De UEFA is een tuchtprocedure begonnen tegen AS Roma-trainer José Mourinho. De Portugees beledigde woensdag scheidsrechter Anthony Taylor na afloop van de verloren Europa League-finale tegen Sevilla.

In die verhitte finale deelde Taylor liefst veertien gele kaarten uit, de meeste ooit in een Europa League-wedstrijd. Na afloop beklaagde Mourinho zich uitgebreid over de scheidsrechter en noemde hem onder meer een "schande".

"Het was een intense, mannelijke wedstrijd met een scheidsrechter die leek op een Spanjaard. Het was de hele tijd geel, geel, geel", aldus Mourinho tijdens de persconferentie.

Toen hij Taylor later tegenkwam op het parkeerdek, schold Mourinho de scheidsrechter in het Engels en Italiaans uit.

Bekijk hieronder de beelden van Mourinho die zijn medaille weggeeft en de scheidsrechter uitscheldt:

Mourinho geeft zilveren medaille weg en beledigt arbiter: 'Wat een idioot'

AS Roma verloor de finale van Sevilla na het nemen van strafschoppen. Het was de eerste keer dat Mourinho een Europese eindstrijd verloor na vijf gewonnen finales.

Ook bij de supporters van de Italiaanse club moest Taylor het ontgelden. Toen hij en zijn familie op donderdag naar huis wilden vliegen, werden ze op de luchthaven belaagd door tientallen supporters van AS Roma.

Beveiliging moest de 44-jarige Engelsman en zijn familie in veiligheid brengen. De Hongaarse politie heeft een supporter aangehouden tegen wie een procedure is gestart op beschuldiging van mishandeling.

Bekijk hieronder hoe AS Roma-supporters Taylor en zijn familie belagen op de luchthaven:

Scheidsrechter Europa League-finale door AS Roma-fans bekogeld op vliegveld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl