Osasuna brengt Barcelona eerste nederlaag toe, vervanger Ter Stegen viermaal gepasseerd

FC Barcelona heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. Na zeven winstpartijen in La Liga ging de koploper onderuit bij Osasuna: 4-2.

Barcelona-coach Hansi Flick begon in Pamplona met Lamine Yamal en Raphinha op de bank. Bovendien miste hij aanvoerder Marc-André Ter Stegen. De Duitse doelman komt door een knieblessure dit seizoen mogelijk niet meer in actie en werd vervangen door de 25-jarige Spanjaard Iñaki Peña Sotorres.

Op achterstand

Dat de wijzigingen Barcelona geen goed deden bleek in de eerste helft. De ploeg creëerde geen kansen en zag Osasuna twee keer scoren. De Kroatische spits Ante Budimir kopte de 1-0 binnen nadat hij verdediger Pau Cubarsi had afgeschud.

Bryan Zaragoza van Osasuna omspeelt keeper Peña

Ook het tweede doelpunt van Osasuna was een fraaie. Bryan Zaragoza werd diep gestuurd en met een heerlijke voetbeweging passeerde hij doelman Peña.

Blunder

In de tweede helft hielp Osasuna-keeper Sergio Herrera de bezoekers terug in de wedstrijd. Hij blunderde door een uitworp in de voeten van de tegenstander te gooien. Pau Víctor produceerde een rollertje, maar Herrera zag de bal al grabbelend en struikelend alsnog in het doel verdwijnen.

Na een uur kwamen Lamine Yamal en Raphinha alsnog in de ploeg en direct was Barcelona dreigender. Winst leverde het niet op, want Budimir benutte een penalty voor Osasuna na een overtreding van Sergi Domínguez. Abel Bretones maakte er met een prachtig afstandsschot zelfs 4-1 van.

Lamine Yamal liet met een fraaie treffer nog wel zijn klasse zien. Ondanks de nederlaag blijft Barcelona koploper in Spanje.