Brian Brobbey en Mike van der Hoorn tijdens Ajax-FC Utrecht vorig seizoen
NOS Voetbal

Ajax en FC Utrecht halen afgelast eredivisieduel in op 4 december

Ajax en FC Utrecht staan op woensdagavond 4 december om 20.00 uur tegenover elkaar in de eredivisie. De twee ploegen zouden elkaar al treffen op zondag 15 september, maar dat duel ging niet door wegens aangekondigde politiestakingen. Agenten voerden actie voor een vroegpensioenregeling.

De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena kon geen doorgang vinden omdat de Amsterdamse autoriteiten oordeelden dat de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet gegarandeerd konden worden.

Als reactie op het besluit demonstreerden Ajax-supporters op zondag 15 september op het Leidseplein. Daar kwam het tot rellen en een confrontatie met de Mobiele Eenheid (ME). Volgens de politie richtten de supporters vernielingen aan bij het hoofdbureau van de politie aan de Marnixstraat. Ook vernielden ze politieauto's.

Klassieker op 30 oktober

Ook de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in Rotterdam op 1 september ging niet door wegens aangekondigde acties bij de politie. Die wedstrijd wordt op woensdagavond 30 oktober alsnog gespeeld in De Kuip.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl