De velden van s.v. Enkhuizen
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Zedenverdachte Enkhuizen was vrijwilliger bij lokale voetbalvereniging

De 26-jarige man uit Enkhuizen die ervan wordt verdacht honderden jongens te hebben aangezet om naaktbeelden te delen, was vrijwilliger bij voetbalclub s.v. Enkhuizen. Dat meldt de regionale omroep NH. De man is op non-actief gezet.

Clubvoorzitter Pieter Veenstra heeft vanmorgen de leden ingelicht. Wat voor soort vrijwilligerswerk de man precies deed, wil hij niet zeggen.

"Veel mensen binnen de club kennen hem en weten wat hij bij de club doet. Ik blijf terughoudend in wat wij zeggen. Wij zijn geen onderwerp", aldus de voorzitter. De politie laat aan de regionale omroep weten dat de feiten waarvan de man wordt verdacht, geen link hebben met de voetbalclub.

Omvangrijke zedenzaak

De verdachte deed zich volgens het Openbaar Ministerie op sociale media jarenlang voor als een jong meisje. Hij chatte met jongens en verleidde hen om seksuele handelingen te verrichten voor de camera. De slachtoffers zijn tussen de 10 en 16 jaar oud en komen uit het hele land. In één geval is ook sprake van fysiek misbruik.

De man werd afgelopen dinsdag aangehouden. Het is de tweede omvangrijke zedenzaak die deze week in het nieuws kwam. Dinsdag maakte het OM bekend dat een man uit Barendrecht wordt verdacht van misbruik van 19 meisjes.

Advertentie via Ster.nl