NOS Sport

Shorttrack krijgt metamorfose: Dutch Lions tegen Korean Tigers in nieuwe World Tour

Het shorttracken ziet er vanaf deze winter anders uit. Om de sport aantrekkelijker te maken gaat de wereldbeker op de schop en wordt omgedoopt tot de 'World Tour'.

TeamNL heet vanaf deze winter Dutch Lions. Zij nemen op tegen onder meer de Korean Tigers, American Eagles en de Belgian Ice Bears. De outfits van de landen zijn daarop aangepast.

Zo rijden Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Itzhak de Laat en die andere Nederlandse toppers met een grote brullende leeuw op hun schaatspak.

Ook de wedstrijdlocaties veranderen. Peking, Tilburg en Milaan zijn nieuw op de kalender. Onder meer Dresden en Gdansk verdwijnen.

"Wat we tot afgelopen seizoen zagen, waren wereldbekers die qua organisatie, locatie, accommodatie, en tv-exposure nogal van elkaar konden verschillen. Dat kan anders, beter, door het consistenter aan te pakken", duidt Jeroen Kraaij, commercieel directeur bij de KNSB.

"Alle uitverkoren ijsstadions worden op identieke wijze aangekleed, de communicatie over de wedstrijd verloopt overal hetzelfde, en dat geldt ook voor de tv-verslaggeving. Uniformiteit en herkenbaarheid, dat trekt ook sponsoren aan."

De World Tour bestaat deze winter uit zes evenementen. De vijfde hiervan vindt plaats op Nederlandse bodem, in Tilburg, van 7 tot en met 9 februari. De World Tour begint in het weekend van 25 tot en met 27 oktober in Canada.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl