Mathieu van der Poel
NOS Wielrennen

Pedersen verslaat Van der Poel in tweede etappe Ronde van Luxemburg

Mathieu van der Poel moet genoegen nemen met de tweede plaats in de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg. Gisteren won hij nog de eerste etappe.

Ondanks een heuvelachtige slotfase eindigde de etappe in een sprint met een grote groep. Veel sterke sprinters zaten nog voorin, onder wie Mads Pedersen. Eerder dit jaar sprintten Van der Poel en Pedersen al tegen elkaar in Gent-Wevelgem, toen ging de zege naar de Deen.

Van der Poel hoopte zich in Luxemburg te revancheren en koos in de finale het wiel van Pedersen, maar kon niet genoeg snelheid ontwikkelen om de sprinter van Lidl-Trek nog voorbij te steken. De huidige wereldkampioen behoudt wel de leiderstrui.

WK-voorbereiding

Voor de kopman van Alpecin-Deceuninck zit zijn jaar in de regenboogtrui er echter wel bijna op. Volgende week zondag (29 september) moet hij namelijk zijn trui gaan verdedigen tijdens het WK op een loodzwaar parcours in Zürich.

Hij bereidt zich, net als onder anderen Juan Ayuso en Marc Hirschi, voor in de heuvelachtige Ronde van Luxemburg. Deze wedstrijd duurt nog tot en met zondag, er staan nog twee heuvelritten en een tijdrit op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl