Joshua Brenet
NOS Voetbal

Ex-FC Twente-speler Brenet tekent voor jaar bij Al Rayyan in Qatar

Joshua Brenet staat voor een overgang naar Al Rayyan in de hoogste competitie van Qatar. De tweevoudig international van Oranje, die wisselde naar het nationale team van Curaçao, tekent een contract voor één jaar. Hij moet alleen de medische keuring nog afronden, zo werd bevestigd aan de NOS.

Het contract van Brenet bij FC Twente werd in maart van dit jaar ontbonden, nadat de verdediger was veroordeeld tot een maand celstraf voor het rijden zonder rijbewijs. Het contract van Brenet zou in juli aflopen en eerder was al bekend dat hij zijn contract in Enschede niet zou verlengen.

Joshua Brenet viert ondanks zijn contractontbinding het feestje wel mee bij FC Twente in mei

De 30-jarige Brenet begon zijn profloopbaan bij PSV en belandde via Hoffenheim en een huurperiode bij Vitesse in januari 2022 bij FC Twente. In Enschede kende hij een sterke periode, maar die tijd kende in maart een abrupt einde met de contractontbinding.

Al Rayyan staat na drie speelrondes achtste in de Qatarese competitie. Tot de selectie behoren onder anderen de Spaanse verdediger David García (ex-Osasuna), de Belgische middenvelder Julien De Sart (oa ex-KAA Gent) en de Egyptische spits Mahmoud Trezeguet (oa ex-Anderlecht).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl