Chantal van Engelen in actie bij de voorrondes van het boccia in Parijs
NOS SportAangepast

Boccia-speler Van Engelen wint op het nippertje eerste partij, Dekker start met nederlaag

De Nederlandse boccia-speler Chantal van Engelen heeft haar eerste partij op de Paralympische Spelen in Parijs met 4-3 gewonnen.

In de eerste ronde nam Van Engelen het op tegen de Hongaarse Vivien Nagy. Hoewel Van Engelen voortvarend van start ging door in de eerste werpronde een voorsprong van 2-0 te nemen, kwam de Hongaarse met hetzelfde aantal punten weer terug in de tweede ronde.

In het derde end snoepte Nagy nog een punt weg bij Van Engelen door er 3-2 van te maken.

In de vierde en laatste werpronde liet Van Engelen zien waarom zij de bijnaam 'The Machine' draagt, ze keerde terug met twee punten en won haar partij met 4-3.

Van Engelen is regerend Europees kampioen en is groot kanshebber op een medaille deze Paralympische Spelen. Vrijdag neemt de Nederlandse het op tegen Gischa Zayana uit Indonesië.

Zayana won vorig jaar nog boccia-goud op de ASEAN Para Games, een tweejaarlijks evenement voor gehandicapte atleten uit Zuidoost-Azië.

Eerder op de dag begon boccia-speler Marco Dekker in Parijs met een flinke nederlaag. Op de eerste dag van het paralympisch toernooi verloor de debutant zijn eerste groepsduel met 7-2 van de Israëliër Nadav Levi.

In groep C van de categorie BC2 speelt Dekker nog tegen Achraf Tayahi uit Tunesië en de Braziliaan Maciel Santos. Die duels vinden vrijdag plaats.

Dekker, die pas vier jaar geleden werd gescout tijdens een open dag van de Johan Cruyff Foundation, vertelde hij woensdag bij De Nieuws BV op NPO Radio 1, heeft als doel om deze Spelen een medaille te pakken nadat hij op de afgelopen wereldkampioenschappen goud had gewonnen met het Nederlands team, samen met Chantal van Engelen en Daniël Perez.

Marco Dekker in Parijs

Dekker begon de eerste van vier werpbeurten nog goed met een 1-1 stand, maar daarna schakelde de Israëliër een tandje bij. De tweede werpronde won Levi met 2-0, de derde met 4-0. In het vierde end krikte Dekker het vertrouwen nog wat op door met 1-0 te winnen.

Advertentie via Ster.nl