NOS Sport

Slordige Swiatek door naar tweede ronde op US Open, Osaka wint in 'superpak'

Iga Swiatek heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De Poolse nummer een van de wereldranglijst won in twee sets van de Kazachse Kamilla Rakhimova: 6-4, 7-6 (6).

Swiatek geldt als een van de topfavorieten voor de eindzege in New York, maar was nog niet in topvorm. Ze sloeg ongewoon veel onnodige fouten (41) en leek de tweede set te gaan verliezen. Op het juiste moment rechtte ze de rug en werkte ze drie setpunten van Rakhimova weg.

De 23-jarige Swiatek werd door de zege de vijfde jongste tennisster sinds 1968 die op twintig opeenvolgende grandslamtoernooien de eerste ronde overleefde.

Deze zomer won Swiatek Roland Garros voor de vierde keer in haar carrière. Op dezelfde baan strandde ze op de Olympische Spelen in de halve finale, waarna ze de bronzen medaille nog wel wist te winnen.

Ook Osaka door

Ook Naomi Osaka heeft de volgende ronde van de US Open bereikt. De Amerikaanse speelde een goede partij tegen Jelena Ostapenko, de Letse nummer tien van de wereldranglijst, en won in twee sets: 6-3, 6-2.

Osaka, US Open-winnares van 2018 en 2020, viel niet alleen op door haar goede spel. Ook haar groene outfit met gelaagde rok was onderwerp van gesprek in New York.

"Het voelt voor mij als een soort superpak als ik de outfit aantrek, dus ik probeer dat in mijn voordeel te gebruiken", zei ze na haar zege.

Naomi Osaka

Osaka was ooit nummer een van de wereldranglijst, maar heeft na een zwangerschap moeite om op topniveau terug te keren. "Mijn grootste probleem op dit moment is niet dat ik verlies. Mijn grootste probleem is dat ik niet het gevoel heb alsof ik in mijn eigen lichaam zit", schreef ze deze maand op Instagram.

De overwinning op de hoog ingeschatte Ostapenko betekent in dat opzicht een welkome opsteker voor Osaka.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl