NOS Nieuws

Hogesnelheidstrein ramt aanhanger die vaststaat op Belgisch spoor

Een hogesnelheidstrein van de Franse spoorwegen is vanochtend in België tegen de aanhanger van een tractor gereden. Hierdoor is het Belgische spoorvervoer ernstig ontregeld geraakt.

De trein, die rijdt onder de merknaam TGV inOui, reed vanwege een omleiding over een normale spoorlijn. Bij een spoorwegovergang in de buurt van de Waalse stad Doornik ging het mis. De aanhanger van een tractor stond door nog onbekende reden vast op de overweg, waarna de TGV tegen het voertuig knalde.

De aanrijding is te zien op bewakingsbeelden van de Belgische spoorbeheerder Infrabel:

Hogesnelheidstrein ramt vastzittende aanhanger van tractor

Twee mensen die in de trein zaten, raakten gewond. Volgens de Vlaamse omroep VRT is een van hen lichtgewond geraakt, maar is de toestand van de andere inzittende ernstiger. Zo'n 120 passagiers zijn geëvacueerd en met bussen naar het station van Doornik gebracht.

Hoewel de hogesnelheidstrein niet op volle snelheid reed, is de schade aanzienlijk. De neus van de trein heeft forse schade opgelopen.

De bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij. Hij kon zijn voertuig op tijd verlaten. Ook lijkt het erop dat de aanhanger was losgekoppeld, waardoor de voorbijrijdende trein de tractor niet meesleurde.

Het internationale treinverkeer raakte door de botsing verstoord. Volgens de VRT stonden er op station Brussel-Zuid, waar veel internationale treinen passeren, meterslange rijen met wachtende reizigers. De Eurostar tussen Amsterdam en Parijs heeft voor zover bekend geen grote vertraging opgelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl