Victor Campenaerts
NOS Wielrennen

Campenaerts keert terug bij Visma, tweelingbroers Van Dijke naar ploeg Roglic

Het hing al een tijd in de lucht, maar nu is het officieel: Victor Campenaerts rijdt vanaf volgend jaar weer voor wielerploeg Visma-Lease a Bike. De 32-jarige Belg tekent een contract voor drie jaar bij het Nederlandse team, waar hij in 2016 en 2017 ook al voor uitkwam.

Campenaerts won vorige maand voor het eerst een rit in de Tour de France. In de achttiende etappe was hij na een lange vlucht zijn medekoplopers te snel af in de sprint.

Na afloop vloeiden de tranen bij de tijdritspecialist, voor wie het winnen van een Touretappe het absolute hoogtepunt van zijn carrière is. "Hier droomde ik al heel lang van", reageerde hij geëmotioneerd.

De Belg, te herkennen aan zijn markante snor die hem de bijnaam 'Vocsnor' opleverde, wil bij zijn nieuwe ploeg een volgende droom waarmaken: het winnen van de Tour de France.

"Zelf kan ik dat niet, maar ik kan wel een succesvol onderdeel zijn van het team dat die zege behaalt. En met die doelstelling kom je natuurlijk snel bij Team Visma-Lease a Bike uit. Hopelijk lukt het me om volgend jaar de Tourselectie te halen."

In 2022 en 2023 won Visma de Tour de France met Jonas Vingegaard. Dit jaar ging de eindzege naar Tadej Pogacar van UAE Emirates. Campenaerts is aangetrokken om de kopmannen in de grote rondes bij te staan. In die rol kan hij van grote waarde zijn voor de ploeg, zegt ploegleider Grischa Niermann. "Vanwege zijn ervaring en fysieke kwaliteiten."

Campenaerts vertrok in 2017 bij het team dat toen nog Team LottoNL-Jumbo heette om meer voor zijn eigen kansen te kunnen rijden. Hij werd twee keer Europees kampioen tijdrijden, brak het werelduurrecord en won een etappe in de Ronde van Italië.

Tweelingbroers vertrekken

Mick van Dijke en zijn broer Tim vertrekken bij Visma-Lease a Bike. De 24-jarige Zeeuwse tweeling rijdt volgend jaar voor Red Bull-Bora-hansgrohe, de ploeg van kopman Primoz Roglic. De twee gaan zich vooral richten op de voorjaarsklassiekers.

In april eindigden de tweelingbroers bij Parijs-Roubaix allebei in de top twintig: Tim werd zestiende, Mick negentiende. Tim kwam zelfs knap als achtste over de streep, maar werd acht plaatsen teruggezet omdat hij niet correct sprintte op de wielerbaan.

De broers begonnen in 2020 bij de opleidingsploeg van Visma en reden sinds 2022 bij de WorldTour-ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl