Hulpdiensten hebben gisteren tevergeefs naar de laatste opvarende gezocht
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Boot met opvarenden slaat om op Markermeer, een persoon vermist

Op het Markermeer tussen Hoorn en Edam is gistermiddag een boot omgeslagen. Twee opvarenden zijn uit het water gehaald, een persoon wordt nog vermist, meldt de kustwacht.

De boot sloeg rond 17.00 uur om met vier opvarenden aan boord, van wie er drie in het water vielen. Twee van hen werden uit het water gehaald. Een van de slachtoffers had lichte onderkoelingsverschijnselen.

Er werd nog gezocht naar de andere overboord geslagen opvarende, maar dat had geen resultaat. Bij de zoekactie waren de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de kustwacht betrokken. Ook werd een kustwachthelikopter ingezet.

Een woordvoerder van de kustwacht zegt tegen de regionale omroep NH dat de vermiste persoon niet kon zwemmen en geen reddingsvest droeg. De zoekactie is overgedragen aan de politie, die vandaag verder zoekt.

Scheveningen

Ook in Scheveningen wordt sinds gisteravond iemand vermist. Daar gaat het om een zwemmer die in problemen kwam bij het Zuidelijk Havenhoofd.

Drie andere zwemmers konden worden gered, maar de vierde werd niet gevonden. De zoekactie werd gestaakt toen het te donker werd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl