Mensen worden geëvacueerd in Agartala, India
NOS Nieuws

Tientallen doden in India en Bangladesh door overstromingen

Bij overstromingen in het noordoosten van India en oosten van Bangladesh zijn ten minste dertig mensen omgekomen. Ook heeft het water veel schade aangericht.

Een lagedrukgebied heeft in de regio veel regen veroorzaakt. In veel delen van Bangladesh is de regen inmiddels voorbij en begint het water te zakken. Toch zal het nog dagen duren voordat de overstromingen zijn gestopt.

In de Indiase deelstaat Tripura zijn in de afgelopen 24 uur acht mensen omgekomen. Daarmee komt het dodental in India op negentien, zegt een functionaris van de rampenbestrijding tegen persbureau AP. In Bangladesh kwamen afgelopen 24 uur zeven mensen om door het natuurgeweld. Eerder werden er al vier doden gemeld.

Mensen waden door het hoge water:

Overstromingen in delen India en Bangladesh

Volgens de Bengaalse ontwikkelingsorganisatie BRAC kunnen 3 miljoen mensen geen kant op. Door het water zijn grote stukken landbouwgrond overstroomd en huizen verwoest. Veel mensen zitten zonder elektriciteit, voedsel of water.

In India zijn volgens de autoriteiten zo'n 1,7 miljoen mensen getroffen. Zo'n 100.000 mensen zoeken onderdak in de honderden opvangkampen.

De overstromingen zijn de ergste die India en Bangladesh in dertig jaar hebben meegemaakt, zegt Liakath Ali van BRAC. "Hele dorpen, alle families die er woonden en alles wat ze bezaten - huizen, vee, landbouwgrond, visserijen - zijn weggespoeld. Mensen hadden geen tijd om iets te redden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl