Jack Doohan
NOS Sport

Reservecoureur Doohan wordt tweede coureur bij Alpine naast Gasly

Jack Doohan rijdt volgend seizoen voor Alpine in de Formule 1, zo maakte de renstal vrijdag bekend. De 21-jarige Australiër, die eerder als reservecoureur fungeerde, is gepromoveerd binnen het team.

Doohan, zoon van MotoGP-legende Mick Doohan, neemt de plek in van de Franse coureur Esteban Ocon, wiens contract aan het einde van het seizoen 2024 afloopt. Ocon zal daarna overstappen naar team Haas.

Goede balans

"Jack zal samen met de reeds vastgelegde Pierre Gasly het coureursduo vormen voor volgend seizoen", aldus het team in de verklaring. "Met Pierre en Jack heeft het team een goede balans tussen jeugd en ervaring, wat een belangrijke bijdrage levert aan een succesvolle toekomst."

De Australiër eindigde afgelopen jaar als derde in het Formule 2-kampioenschap. Hij won drie races. Het seizoen ervoor in de F2 won hij ook drie races en eindigde als zesde in het kampioenschap.

Teambaas Oliver Oakes: "Jack wordt de eerste coureur die vanuit de Alpine Academie een plek als coureur krijgt en dat is buitengewoon bevredigend voor het team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl