Matthew Richardson
NOS Sport

Australië wil langere uitsluiting baanwielrenner na overstap naar Groot-Brittannië

De Australische wielerbond hoopt en verwacht dat Matthew Richardson de komende twee jaar niet mee mag doen aan internationale wedstrijden. Richardson pakte op de Olympische Spelen in Parijs drie medailles voor Australië, maar stapt nu over naar Groot-Brittannië.

Volgens de regels van internationale bond UCI betekent dit dat Richardson niet mee mag doen aan grote internationale toernooien. Hij zal daardoor in ieder geval afwezig zijn op de komende EK en WK, maar volgens AusCycling moet de 25-jarige Richardson meer wedstrijden missen.

"We zijn ervan overtuigd dat de UCI zich zal houden aan de in de regels vastgelegde periode zonder wedstrijden", liet een woordvoerder van de Australische bond weten aan persbureau Reuters.

'Zeker geen WK'

Sportief manager Jesse Korf had al tegen Australische media gezegd dat hij op dit moment met onder meer de UCI kijkt naar het verbod op wedstrijden voor Richardson. "Er is teleurstelling over zijn beslissing en het hele proces. Wij wisten niets van zijn situatie", aldus Korf.

"Hij zal zeker niet meedoen aan de komende WK", zegt Korf tegen Australische media. "Maar naar de duur van het niet uitkomen in internationale competities en de clausules, wordt nu gekeken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl