In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Zoektocht naar jongen (8) die vermist raakte in zee gaat verder

De zoektocht naar de 8-jarige jongen die gisteren bij de Maasvlakte vermist raakte in zee, is vanochtend hervat. Dat laat de politie weten. Samen met de kustwacht en de reddingsbrigade wordt naar de jongen gezocht.

Hij raakte gisteren rond 18.00 uur vermist bij de Noordzeeboulevard. De politie begon een grote zoekactie met onder meer een traumahelikopter, jetski's en een duikteam, schreef regionale omroep Rijnmond.

Bij zo'n zoektocht houdt de politie rekening met een "gouden uur", vertelt een woordvoerder. "Binnen dat uur ga je uit van een reddingsactie waarin je iemand moet vinden. Na dat uur is de kans klein dat iemand nog levend uit het water komt."

Rond 20.30 uur werd de zoektocht gestaakt. De stroming en het getij maakten het niet meer aannemelijk dat de jongen op dezelfde plek gevonden zou worden als waar hij vermist raakte, meldde de politie toen op X.

Vanochtend is de zoektocht hervat, wederom met drones en helikopters. "We zetten alles op alles om de jongen te vinden", aldus de woordvoerder.

Gisteravond raakte een andere jongen tegelijkertijd op dezelfde plek bij de Maasvlakte vermist. Hij werd snel gevonden en levend uit de zee gehaald.

Man vermist bij Scheveningen

In de zee bij Scheveningen raakte gisteravond ook een man vermist. Hij zou aan het begin van de avond het water in zijn gegaan en niet meer zijn teruggekomen. De politie startte een zoekactie die enkele uren duurde. Rond 22.30 werd de zoektocht gestopt.

Nu laat een politiewoordvoerder weten dat de man terecht is. "Hij is in goede gezondheid aangetroffen." Waar, wanneer en hoe laat dat precies was, kan de woordvoerder niet zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl